Friday, 30 December 2011

Saja Gedik ;-P

Wah; sedar-sedar aku seorang ja yang maish single. Member semua dah ada awek. Aku bila lagi? Entahlah. Kalau nak tunggu orang yang suka jatuh hati kat aku, mesti kena kira waktu dari zaman dinasor pupus - abad 21 la baru dia nak balas perasaan aku tu. Orang tu, orang tu; I love you

By the way; sedih jugak la kan? Time lepak dengan member-member, semua pegang hanset layan aweks~ aku seorang ja yang pegang PSP layan game. Game smackdown;  akhir sekali mesti naik macam ni: You 'kalah lagi dan lagi ;p. Hish, benci argh PSP tu! Oi, tak tersentuh ka?

Argh.. tapi ada seoran member aku ni baguih sungguh! Terbaik ar, dia tau awek tu tak layan, tapi masih setia berdiri macam KLCC tunggu awek 'fatamorgana' dia; [aku guna KLCC sebab dia dua kaki dan tinggi 2cm dari aku] Tak larat nak nasihat hang dah, mampuih pi!

Ehem~ nak cari awek lain kat mana ek? Orang tak nak layan kite, kite nak cari lain la. Haha.. nak cari kat fb, kena hack. Nak cari kat blog, follower x ramai. Tapi blog gambar sikit la. Dah tu kalau nak ngorat kena komen pulak; isk..isk.. x  dak privasi~

Oh... sampai sini lah dulu. Ada masa aku sambung~ Assalamualaikum!

Wednesday, 28 December 2011

Honeymoon year!

Yeah. Dah nak masuk honeymoon year akhirnya. Syok kot! Aku dah nak naik form 4. Dah tua aku ni kan? Dah nak 16 tahun. Dah nak ambil SPM untuk tahun 2013. Hah, SPM candidate yg bersemangat kan? haha.

So, aku x rancang nak masuk boarding school. Walaupun boleh lepas. Sayang pulak nak tinggal sekolah lama ni. Banyak kenangan kot!

HAHA! ERM, ADA JGAK MANUSIA MACAM AKU KAN? HAHA!

Friday, 23 December 2011

Angkatlah phone.. lempar mana?

Ikut hati mau ja aku mencarut mati-matian kat dia nih! Tapi tak sampai hati la pulak. Entah berapa la miss call aku kat dia dalam 3 hari nih. Mesti beratus! Mesej tak balas, call tak angkat. Aku habaq kat adik aku, besa la.. bukan nak tolong. Haih... Apa punya adik la nih? ;P

Erm... Aku ada sakitkan hati manusia tu ka? Tak dak rasanya. Kecuali satu benda... weh, tu masa hangout dulu la. Tapi serius baq hang, gaduh cam orang bangang... Tapi memang slaah aku pun, cuma bajet tak tau menatang apa. Haha

Oi, angkat phone, please.. Aku cuma nak cakap sorry... Sorry ja, tak wish Mer... X.mast aih.. haha

Thursday, 22 December 2011

Syok tahap baq hang, tapi sedih gaban pun baq hang jugak

Yah! Aku memang serius argh tak sangka aku dapat 8A. Kawan baik aku pun sama, baik lagi ke? Haha... erm tahniah la kat unk Izwan oi! Yang terbaiknya sebab ramai antara kekawan aku yang skor. Walaupun tak lla berapa sebenarnya.

Whoooo.... Adik aku cakap yang dia nak beat aku tahun depan. Beat je la dik oi, bukan nak terlepas PMR nii lebih lapan A, kecuali aliran agama kan? c|:

Heh, dah berjaya ni, banyak la pula yang mendatang... duit, hadiah dll. Tapi aku nak dengar ucapan tahniah ja dari seorang tuh... (Sedih baq hang, dia ucap yang sebaliknya, takziah).. oookey, jangan kata aku sensitif naaa! ;p

Tuesday, 13 December 2011

Kurang hajor betul

Argh.... awat manusia la ni ramai yang biadap sangat? Kat jalan yang besaq nak mampoih pun boleh buat hal; sial betul la. Nak dijadikan cerita, tadi aku bawak adik aku jalan-jalan naik motor, tetiba, entah mai kok mana... satu kereta ni, Mers Benz.... (brand la jugak kan?) tetiba ja u-turn.. nasib baik dan brek.... huih... tak tgk blakang ke pa?  Sial betullah... silap hari bulan tadi melayang nyawa aku, tak pun aku kena bazirkan masa meringkuk dalam hospital~ nasib baik adik aku tak trauma.... huh~

Friday, 25 November 2011

Bila da minat... FANATIK

Dah dekat seminggu telinga aku asyik dengar lagu korea ja... terutama KPOP... tapi aku tak nafi la yang mat-mat korea semua comei2.... aku pujln minat jugak dengan sorang inah korea ni... kenal tak Seohyun? Apa? Tak kenal... sat, nak pi tarik dia... tunggu!

Hah... dah dapat... ni la Seohyun... comei kan?
Comei tahap ar dia ni~

Ok...Aku bosan sekarang ni... Hangpa semua tau dak... aku lemas la dengan 'orang' ni... Huhu... dia asyik buka video KPOP ja.... Dan semuanya video kumpulan B2ST... Tau la dia yang beautynya...Tercabar pulak rasanya... Tengok sorang-dorang dalam grop tu, pendek kata, tak dak sorang pun aih yang tak comei.. semua muka perfect kot!Dari group leader DooJoon sampai lead singer, semua comei... kalau pompuan lama da aku sapu~ haha

Ahh~ aku tak da mod nak tulis panjang2... jari aku bukan jari yang suka menekan huruf di keyboard... Hmm.... Aku tatau la... apa nak jadi ngan aku..

Last word, [bye] c|:


\

Monday, 21 November 2011

Bola =P

Wah... Tahniah aku ucapkan pada team Harimau Malaya! Wa caya sama lu!!! Heh... serve them right now... Hmm... yang diaorang wat celaka kat skuad kebangsaan kita tu kenapa? Tengok, Allah balas cash je melalui game tu... dan paling tragis buat Indonesia, betul-betul pembalasan berlaku time genting! Keeper Indonesia, Meiga dah tangkap dah bola tapi still terlepas! Huh! Puas hati aku... Tahniah kepada pemain Malaysia, Badrol kerana tandangan penalti anda yang kencang membawa seribu satu makna kepada kami semua! Sebagai rakyat Malaysia, saya sangat berbangga!

Hmm... BTW, KEEP UP THE GOOD WORK! I'M PROUD TO BE MALAYSIAN!

=D
(penghargaan buat 'orang' yang mengizinkan kepalanya diluku)

[IJK]

c| :

Sunday, 20 November 2011

Kawan Sepak Kawan = 1-0

Argh!!! Sial betullah! Aku benci tarikh 17 November~ Banyak betul perkara yang aku rindu waktu tarikh tu... Sampai satu saat aku ingat aku dah kehilangan semuanya... Tapi bersyukurlah, aku masih ada family, ada adik Ain, adik Isma kuasa dua, ada ayah and mama... dan... Along Aliff... Aku tak ada nak rapat sangat dengan along itu, sikit2 naik 'hanging' saja kerja dia...

HAH! INI FOKUS UTAMA :(

Apa-apa sajalah, fokus aku hari ini pada topik kawan... Nak spesifik lagi, kawan makan kawan.
Aku ada seorang kawan ni.. member dari kecil sampai dah umur lima belas tahun.. Tapi aku memang tabik argh dengan dia! Dia tahu aku ada minat sama seorang perempuan ini, boleh dia main potong line? Terus aja ajak perempuan tu couple dengan dia... Hoi jahanam~ hang tak faham bahasa ke hah? Hang dah tau aku kinat sama dia boleh terus main kebas je.. hei, hang tunggu.. dunia ini ada hukum karma! Tak kena kat batang hidung hang hari ini, pasti kena jugak argh!

Hmmm.... dan memang aku tahu lagi yakin dengan hukum karma... Padan muka hang la wei... dia tak mau kat hang! 

Hmmm... apapun aku masih tak puas hati sebab hang main taktik kotor... kencing deras juga hang rupanya~ buat malu la wei.. nak mintak berkaple pun guna sim aku apa kes? Siap hantar sayang2 lagi? 

Hurm... Aku betul2 hot la dengan hang kawan.. Macam nak tumbuk rasanya muka kau... Tak pun aku kasi sepak power aku tu!

Serve your right, now I'm the one who serve her ring~ 

Hmm... tak sia-sia ibu kasi nama aku ada Iman... masih ada sisa kesabaran... M.I.A.. ambil ini sebagai pengajaran buat hang, aku tak mau hang hanyut ja... aku sayang hang sebagai kawan aku... Sebelum ni, hang dengar segala masalah aku tapi bila dah lama hang sepak belakang aku balik, apa barang hah? Aku tau la hang fanatik bola sepak!


Dan untuk gadis yang aku sayang lagi cinta, kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna sesalan kerana perginya tanpa berpatah lagi. Moga  awak baca post saya yang ini.... saya doakan awak sentiasa bahagia.. :) dan kalau boleh saya harap hati awak akan terbuka... suatu masa nanti... Because I'm waiting for you~
Hmm... aku masih ingat waktu kita mula kawan dulu,
semua sebab................................................................................
 MINAT BOLA GILA BANGANG PUNYA TAHAP (:P)





Monday, 7 November 2011

Bosan Sial Ar

Memang ikut hati mau ja aku mencarut kat bangang mana yang hack fb aku... Teruk ar hang... Kang aku dah kena penyakit Bosan Tahapp~ Sial!

Hang pun satu la hacker, banyak2 fb, fb aku gak yg kene, ape salah aku kat hang ar??? Nak tumbuk? Meh...meh.. Aku kasi.. mintak ja brapa hang nak.. (Boleh tahann~ sedap penumbuk aku nih!)

Stop pasal hacker tak guna tu.. Caci pi tera mana pun tak dapat baliknk bukak fb aku.. Dah la friends dekat 5000 dah... nasib aku lah~~~

BTW... sementara nk tunggu result PMR nih.. aku rasa bosan sial argh! Nak baca buku? K.I.V dulu k, aku tgh nk honeymoon nih!

Nak main gitar? Well, dalam masa 2 tahun nih, dah tiga gitar aku rosakkan.. Heh.. =D great terorrist o guitars, right?


Rindu gila kat hang, awek ke seratusku =P

Ciri-ciri Gadis Pilihan Hati =D

Ni ciri-ciri gadis pilihan aku~
  • Pandai
  • Comel
  • Kebudak-budakan tapi tak ar TERLEBIH
  • Berbudi bahasa
  • Suka senyum =D
  • Faham akan aku
And most important:
  • Pakai tudung!!!
Nak yg ala2 ni... =D

Sunday, 6 November 2011

Guitaring???

Fuhh... Penat sial argh.. Belasah lembu je... Sekarang ni aku baru lepas main gitar.. (Perghh...Adik aku cakap high class argh aku main sampaikan kalau ayam dengar pun dengan rela dia korbankan diri sempena raya haji ni!)... Alah, jangan slow bangang argh... maksud cik kemetot tu sumbang la aku main. 

Memang argh aku tak terer tapi aku terror! Heh... Kalau boleh rasa macam nak join je geng taliban, belasah cik kemetot prasan tinggi yang sorang nih! Haiyak! Ambik kau!!!

Tapi hari ni aku bengang gila dengan dua chikaro yang datang ke umah aku. (Err... kawan2 aku la jugak.... jangan marah kalau baca.. memang salah hangpa pun) Dah tau tergetar tangan tak payah la ambik jugak gelas tu... Kang dah kena baju aku. Dah tu aku jugak yang kena mandi lagi sekali dalam tempoh tak sampai 3 jam... Sial betul.

Hmmm... kiranya aku la jugak yang lain daripada famili aku. Pala hotak hangpa la kawan!


Saturday, 5 November 2011

Membelasah Lembu Separuh Hati

Kesian gila aku tengok lembu tadi... Nak jatuh je air mata aku ni hah... (Kawan sejati lembu)... Hmm... tapi tak palah, daging dia sedap, dia pun lurus saja ke syurga nak banding dengan kita semua ni kan?

Aku samapai sekarang masih teringatkan lembu tu,... suaranya, matanya, alis matanya, tubuhnya, dagingnya, darahnya dan macam-macam lagi tentangnya... huh... haru-haru..

Adik aku a.k.a budak tak cukup tinggi (Ambil kesempatan mengutuk adindaku tercinta! Wah!) dari aku balik sembelih tadi asyik menyakat je. Kurang hajo punya budak, ada ka patut dia cakap lembu tu awek aku??? (Apa? Muka aku ni nampak macam lembu ke????) Dah la tu lembu, aku ni manusia, tak ke vice versa terlihat di situ dik oi?

Lembuku sayang... Heh

Pantai Merdeka

Papan tanda.... Cari leklok.. Chaiyok!
Aku tak dak gambar ori.. gambar tenet pown jadilah


 
Hmm... Pantai Merdeka... Nama yang tak asing bagi Kedah nohh!!!! Hakhak.... Bangga aku dok tang Kedah ni... Darul Aman... Dah tu pulak banyak tempat menarik nk pi dlm Kedah ni... Gunung Jerai, Langkawi...( yang dalamnya ada macam2), Alor Setar, SP Kebanggaanku, Jitra dan macam-macam lagi la... Kedah ni pada aku lebih kurang astro la jugak, macam2 ada! Betoi dakk, orang utara?????


Apapun... Sebenarnya, kita kena bangga dengan negeri tempat tinggal kita. Betoi dakk? Aku suka gila tengok orang Kelantan, depa semua bangga dengan negeri depa. Kita ni tak tau nak bersyukur, lahir kat negeri yang hijau permai mempesona saujana mata memandang ni, masih nk tiru gaya selatan.


Eh, tapi style aku pun selatan jugak nohh? >>>>> Ni namanya tak ukur baju di badan sendiri<<<<< Tapi kira okeylah kn? Pinggang aku 30... Ideal bangang kot~

Sayang Utara Gila Bangang

Harap hangpa semua sihat no! Heh.. aku sayang gila utara! Dari loghat sampai makanan, semua pergghh!!!... Lazat kot!
Aku sayang gila bangang argh utara ni... Ramai orang pelik sebab aku lahir kat KL tapi mai tang bab utara, sembang deras, macam tak dak istilah KL kat diri aku ni.

Aku bukan nak kata aku benci selatan, dakkk!! Sayang tu ada jugak tapi tak boleh lawan argh utara. (Setiap orang ada pendapat masing2 okey?) 
Dan aku paling tak boleh blah bila mai istilah, utarian!